Za 17 godzin godzin zaczynamy

Nie wierzymy, że to skuteczne. My to wiemy. Dlatego w najbliższy weekend w ponad stu miastach będziemy pisać listy z protestami do prześladujących i listy solidarności do prześladowanych. Chcemy też uczcić 60. lat Powszechnej Deklaracji przez zachęcenie 60 nowych osób do wstąpienia do Amnesty. To możesz być Ty lub Twoi znajomi (zaproś ich facebook goldenline).

Bądźmy razem podczas tej doby. W niektórych miastach samemy pisaniu towarzyszy wiele towarzyszących wydarzeń. W Warszawie (12.30, Chłodna 25) i Lublinie (20.30, Radziszewskiego 16, Chatka Żaka) spotkania z Jose Joaquimem Martinezem, byłym więźniem celi śmierci w USA.W Katowicach wystąpi białoruski zespół :B:N (Biaz Nazvy).

O Maratonie mówią też media. O przypadku Siegieja Gurgurova pisze w najnowszej Polityce Cezary Łazarewicz. W sobotę po 12.00 w TOK FM program z udziałem byłego więźnia sumienia, Mirosława Chojeckiego i prezeski Amnesty Polska, Zuzanny Kulińskiej. W radiowej Trójce specjalny koncert Masali dla Amnesty International w sobotę o 14.05. Trójka co godzinę będzie też emitować krótkie historie osób - bohaterów naszych listów. W niedzielę o 12.00 Joaquim Jose Martinez będzie gościem Antyradia.

piątek, 12 grudnia 2008, maraton-amnesty