Kutno: Zespoły Alastor i Ghetto będą pisać z Amnesty

Alastor powstał w Kutnie, w roku 1986. Tworzyli go wówczas: Waldemar Osiecki - gitara, Mariusz Matuszewski - gitara, Grzegorz Frydrysiak - bas, Sławomir Bryłka - perkusja, Robert Stankiewicz - wokal. Zespół ma na swoim koncie występy na wszystkich większych festiwalach metalowych oraz rockowych: Metal Battle, Metalmania, FMR Jarocin, Rock Festiwal Węgorzewo, Strash'ydło w Ciechanowie, Mayday Festiwal, Dramma, Wojna z Trzema Schodami i wiele innych.

W roku 2002 miała miejsce pierwsza próba powrotu. Na miejsce Osieckiego w zespole pojawił się Radek Zwoliński z gostynińskiego Spin, lecz dobre chęci nie wytrzymały konfrontacji z rzeczywistością. Nie wszyscy wytrzymali życiowe przeszkody, zmienił się skład. Już bez Frydrysiaka, do działań żelaznej, starej gwardii (Bryłka, Stankiewicz, Matuszewski) zostali zaproszeni: Jacek Kurnatowski - bas (ex Spin) oraz Marcin "Crowbar" Bilicki - gitara (ex-Projekt Q). W obecnej chwili zespół ciężko pracuje nad nową płytą "Spaaazm"...

Ghetto - zespół rodem z Kutna rozpoczął swoją działalność jesienią 2006 roku na podwalinach rockowej kutnowskiej formacji o nazwie RottWeiler. Ghetto pomimo zapachu świeżości i młodości skupia w swych szeregach muzyków, którzy dali o sobie znać na mniejszych bądź większych scenach. Zespół tworzą: Irek Grzebielucha, Marcin Grzebieniowski i Zbigniew Stankiewicz.

Głównym założeniem zespołu jest tworzenie muzyki melodyjnej i drapieżnej zarazem. Dlatego Ghetto to połączenia funky, rocka i grunge'u.

Maraton w Kutnie odbywać się będzie w sobotę 8 grudnia w „Parkowej” (ul. Żółkiewskiego 4), w godz. 12.00-22.00.
wtorek, 04 grudnia 2007, maraton-amnesty

• Na koniec mamy 666

No to u nas po Maratonie, w Zapiecku udało nam się napisać 666 listów :) Więcej informacji jak się trocję wyśpimy.

• Mamy już 414 listów!

Zapiecek pęka w szwach, my nadal piszemy. Przed chwilą skończył się koncert Bruno Schulz, zagrali świetnie! Nadal zapraszamy do nas, cały czas można pisać listy

• Mamy już pierwsze listy!

Witam maratonowo :) W Łodzi już zaczęliśmy pisać. Niestety mamy też pierwsze zmiany w planie. Spotkanie z reżyserem Mariuszem Grzegorzkiem odbędzie się dzisiaj